Over ons

Over ons

Dag, ik ben Bob en houd van koken!

Dat begon al heel vroeg. Als druk jongetje van vier ben ik samen met mijn ouders en zusje verhuisd naar Uitwierde. Mijn vader had al snel een groentetuin, bessenstruiken en fruitbomen. Samen met mijn opa hielpen we mijn vader in de tuin en gingen we met zijn drieën naar het Uitwierdermaar, of reden we naar de dijk van Delfzijl, om daar te vissen en op zoek te gaan naar oesters en mosselen. Van hen heb ik de passie voor koken met verse producten geërfd. 

De hobby van mijn vader en opa is uiteindelijk mijn werk geworden. Dat ging natuurlijk niet vanzelf. Ik ben begonnen als afwasser bij restaurant Eemshaven, maar nieuwsgierig als ik was stond ik al snel met mijn neus boven de pannen.Daar legde ik mijn basis: ik leerde oud Hollandse gerechten maken voor échte gasten, niet meer voor alleen mijn familie.

Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen in Frankrijk. Hier ontdekte ik mijn liefde voor wijn, in combinatie met vers bereide streek producten.

Na mijn avontuur in Frankrijk heb ik als kok bij verschillende restaurants in de provincie Groningen gewerkt. Ik streek uiteindelijk neer bij Bar-Restaurant Robuust, waar ik met veel plezier tot augustus 2018 heb gewerkt.

De kans om Brussels Lof over te nemen liet ik niet aan mij voorbij gaan. En hier ben ik dan! De formule die Brussels Lof voert past mij goed en daar zal ik dan ook niet veel aan veranderen. ik kook veelal met producten uit de provincie Groningen en zorg daarbij altijd voor passende wijnen en bieren.

U bent van harte welkom bij Brussels Lof.