Over Bob

Over Bob

Mijn keuken wordt gedomineerd door groenten en kaas, zo staat de kaasfondue al bijna veertig jaar op het menu. Maar naast groenten en kaas gebruik ik ook veel vis.

De groenten komen veelal van de moestuin, waar tuinman Arjen een hectare grond onderhoudt. Alles wat hij verbouwt, is biologisch. In de moestuin staat een grote kas, zodat hij het hele jaar door kan verbouwen. Daarnaast is er ook een grote tuin vol eetbare bloemen, waar ik bloemen pluk en honing vergaar door een aantal bijenkasten.  

De vis die ik gebruik komt meestal uit de Noordzee, gevangen door vissers op kleinere boten. We hebben nauw contact met een aantal inkopers van de vis zodat we zeker weten dat we altijd verse vis binnen krijgen.

Zelf ga ik veel op pad. Ik ga het bos in of het Wad op, op zoek naar verse plantjes, bloemen en paddenstoelen die ik verwerk in mijn gerechten. Wil je een keer mee het bos in of naar het wad? Dat kan. Voor meer info kan je me altijd mailen (info@brusselslof.com)

Naast eten houd ik me ook graag bezig met wijn. Ik heb een groot assortiment van biologische wijnen en natuurwijnen zonder sulfiet. Ik reis dan ook vaak door Duitsland, Frankrijk en Italië om zelf wijnen in te kopen. Ik ga graag naar kleine wijnhuizen, zodat ik in nauw contact sta met de wijnmaker en zeker weet wat voor wijn ik koop. Ik vind het belangrijk dat de wijnen zo zuiver en schoon mogelijk zijn, met pure smaken. Dit past goed bij de aardse gerechten die op het menu staan.

Kom je een keer proeven? Je bent van harte welkom bij Brussels Lof.